Populära listor

Redaktörer

Anton har över 15 års erfarenhet av att skriva och publicera innehåll…
Noah har arbetat som redaktör online i flera år. Han är ansvarig över…

Om oss

Välkommen till Topplistorna.se!
Majoriteten av våra listor är faktagranskade men vi blandar innehållet med topplistor utefter våra egna åsikter och tycke. Artiklar som är faktagranskade är tydligt uppmärkta så du vet vad som grundas på fakta eller inte.
Gör som många andra och hänvisa till oss som er trovärdiga faktakälla genom att länka till våra listor.

De 10 mest populära sporterna bland kvinnor i Sverige

De 10 mest utövade sporterna bland kvinnor i Sverige (Topplista)

I Sveriges rika sportkultur engagerar sig kvinnor från 7 till 70 år i en mängd olika idrotter. Denna artikel belyser de mest utövade sporterna, där vi börjar med de som kanske inte är i absolut topp men som ändå har en viktig plats i många kvinnors liv, och arbetar oss upp till de allra mest utövade.

10. Cykel

Cykling, med sina 49 000 utövare, kanske inte är den största sporten men erbjuder en unik frihetskänsla och tillgänglighet som få andra aktiviteter kan matcha. Det är en lågtröskelsport som kombinerar motion med nöje och miljövänligt resande.

9. Simning

Simning lockar cirka 60 000 kvinnor till bassängerna och öppet vatten. Det är en sport som är både skonsam och utmanande, där teknik och uthållighet går hand i hand med vattenets lugnande effekt.

8. Kampsporter

Kampsport, med sina 68 000 utövande kvinnor, står för mer än bara fysisk träning; det är också en väg till självförtroende, disciplin och självförsvarskunskaper.

7. Innebandy

Innebandy, som engagerar 69 000 kvinnor, är en sport som kombinerar snabbhet, skicklighet och ett starkt lagspel. Den är lättillgänglig och spelas av många åldersgrupper över hela Sverige.

6. Handboll

Handbollen samlar 85 000 kvinnliga spelare i Sverige. Med sitt snabba tempo och fysiska spel är handboll en utmärkt sport för att bygga både styrka och teamkänsla.

5. Golf

Golfen, med sina 90 000 kvinnliga utövare, erbjuder en unik kombination av sport, precision och naturupplevelser. Den är både en social aktivitet och en personlig utmaning.

4. Friidrott

Friidrotten lockar cirka 112 000 kvinnor med sin mångsidighet, från löpning och hopp till kastgrenar. Det är en grundläggande sport som firar individuella prestationer och personlig utveckling.

3. Ridsport

Ridsporten, med 165 000 utövande kvinnor, är unik genom sitt djupa samarbete mellan ryttare och häst. Det är en sport som kräver tålamod, förståelse och en stark bindning till djuren.

2. Fotboll

Fotbollen, som engagerar 173 000 kvinnor, är inte bara en av de mest spelade sporterna globalt utan också en av de mest älskade i Sverige. Den förenar spelare och fans i en gemenskap fylld av passion och tävlingsanda.

1. Gymnastik

I toppen, med 245 000 utövande kvinnor, står gymnastiken som en grundpelare i många unga kvinnors idrottsutbildning. Det är en sport som hyllar rörelse, styrka och artistisk uttrycksförmåga.

Sammanfattning

Dessa sporter speglar den mångsidighet och passion som finns bland kvinnliga idrottare i Sverige. För dem som är intresserade av att fördjupa sig i sportens värld, inklusive möjligheter att betta på olika evenemang, erbjuder bettingbonusar.com en skattkista av information. Här kan du hitta de bästa bettingbonusarna och tipsen för att göra ditt sportintresse ännu mer spännande.

Professionell idrott i Sverige: En ekonomisk översikt

Medan denna artikel lyfter fram de sporter som engagerar kvinnor från alla åldrar i Sverige, är det intressant att också belysa den professionella och ekonomiska sidan av idrottsutövande, särskilt inom mansdominerade ligor som SHL. 

Ishockey är en passionerad sport i Sverige, och även om den inte listas bland de mest utövade sporterna av kvinnor, är det en arena där idrottstalanger belönas för sin skicklighet. För en insikt i hur detta ekonomiska landskap ser ut inom svensk ishockey, ta en titt på vår artikel om 10 bästa betalda hockeyspelarna i Sverige.

Total
0
Shares
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You May Also Like