Populära listor

Redaktörer

Anton har över 15 års erfarenhet av att skriva och publicera innehåll…
Noah har arbetat som redaktör online i flera år. Han är ansvarig över…

Om oss

Välkommen till Topplistorna.se!
Majoriteten av våra listor är faktagranskade men vi blandar innehållet med topplistor utefter våra egna åsikter och tycke. Artiklar som är faktagranskade är tydligt uppmärkta så du vet vad som grundas på fakta eller inte.
Gör som många andra och hänvisa till oss som er trovärdiga faktakälla genom att länka till våra listor.

Länderna med flest padelspelare och utövare inom padel

5 länder med flest utövare i padel 2024 (padelspelare)

Välkommen till den fascinerande världen av padel! Padel är mer än bara en sport – det är en global rörelse som får allt större fotfäste för varje dag som går. 

En härligt mix av tennis och squash, padel tar det bästa av två världar och skapar något unikt. Men var i världen är padel mest populärt? 

Låt oss ta en resa runt om i världen och utforska de fem länder där padel har störst antal utövare.

Länderna med flest padelspelare och utövare inom padel

5. Frankrike

Frankrike har cirka 200.000 padelspelare

Frankrike, med sin rika sporttradition, har inte stått opåverkat av padelvågen. Landet har upplevt en imponerande tillväxt inom sporten under de senaste åren.

Med fler än 200 000 utövare och hundratals banor runt om i landet, är padel snabbt på väg att bli en av de mest populära sporterna i Frankrike.

Franska spelare som Alix Collombon och Jessica Ginier har visat upp sig på den internationella arenan, vilket bidrar till att padel blir alltmer populärt i Frankrike.

4. Portugal

Portugal har cirka 500.000 padelspelare

Även våra sydliga grannar har tagit padel till sina hjärtan. I Portugal är padel en sport på uppgång med hundratusentals utövare. 

Sporten blir allt mer populär, inte minst tack vare Portugals engagemang att arrangera internationella padelturneringar.

Även på spelarsidan finns det portugisiska framgångar att berätta om. Spelare som Miguel Oliveira visar upp det bästa av vad Portugal har att erbjuda och bidrar till sportens växande popularitet.

3. Sverige

Sverige har cirka 540.000 padelspelare

För oss i kalla Norden, är padel mer än bara ett sätt att värma upp under de isiga vintermånaderna. I Sverige har sporten exploderat de senaste åren. Med över 500 000 utövare och hundratals padelklubbar runt om i landet, har padel blivit en favorit bland svenskar.

En stor faktor för sportens popularitet är dess framgångsrika utövare. Namn som Simon Vasquez och Jakob Hellberg har verkligen satt Sverige på padelkartan, vilket inspirerar många att plocka upp en racket.

2. Argentina

Argentina har cirka 2 miljoner padelspelare

Korsar vi Atlanten och beger oss till Sydamerika, hittar vi padel pulserande i hjärtat av Argentina. Med nära en miljon utövare, är padel en integrerad del av Argentinas kulturella DNA. 

Landet hyser några av de mest prestigefyllda turneringarna i sporten, som Buenos Aires Padel Master, vilket bidrar till sportens fortsatta tillväxt.

Argentina har även producerat några av de mest framstående padelspelarna genom tiderna, som legenden Juan Martín Díaz. Deras framgång på internationella banor har gjort sporten alltmer populär hemma.

1. Spanien

Spanien har cirka 3,5 miljoner padelspelare

I hjärtat av Iberiska halvön, sprakar padel med liv och vitalitet. Spanien, padelns födelseplats, är hem åt fler än tre miljoner utövare – och siffran växer! Räknar vi alla padelklubbar som sprider ut sig över landets soliga kustlinje och in i dess livfulla städer, hittar vi tusentals courtar som sjuder av aktivitet dagligen.

Få ställen i världen har padelsporten ett sådant genomslag. Flera av de bästa padelspelarna i världen är födda och uppvuxna här, som exempelvis Fernando Belasteguín, känd som ‘den eviga världsettan’. 

Dessa idoler har verkligen lyft sportens status, vilket inspirerar en ny generation av unga spanska spelare.

Länderna med flest padelspelare i världen

 LandPadelspelare
1Spanien3,500,000
2Argentina2,000,000
3Sverige540,000
4Italien500,000
5Frankrike200,000

Källor:

Total
0
Shares
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You May Also Like