Populära listor

Redaktörer

Anton har över 15 års erfarenhet av att skriva och publicera innehåll…
Noah har arbetat som redaktör online i flera år. Han är ansvarig över…

Om oss

Välkommen till Topplistorna.se!
Majoriteten av våra listor är faktagranskade men vi blandar innehållet med topplistor utefter våra egna åsikter och tycke. Artiklar som är faktagranskade är tydligt uppmärkta så du vet vad som grundas på fakta eller inte.
Gör som många andra och hänvisa till oss som er trovärdiga faktakälla genom att länka till våra listor.

10 största företagstransaktionerna genom tiderna

10 största företagstransaktionerna genom tiderna (Topplista)

I denna artikel utforskar vi de 10 största företagstransaktionerna som någonsin genomförts. Genom tiderna har flera stora affärer omformat industrier, skapat jättar på marknaden och förändrat ekonomiska landskap.

Häng med när vi räknar ner till den allra största affären i historien.

10. Heinz och Kraft (2015) – 100 miljarder USD

Heinz och Krafts sammanslagning skapade Kraft Heinz Company, men resulterade i en betydande värdenedgång på aktiemarknaden, vilket visar riskerna med storskaliga fusioner. 

9. Glaxo Wellcome och SmithKline Beecham (2000) – 107 miljarder USD

Sammanslagningen av Storbritanniens två största läkemedelsföretag resulterade i ett företag som är bland de sex största globalt. Trots det initialt negativa mottagandet från investerare, planerar företaget nu att dela upp sig i två separata enheter.

8. AB InBev och SABMiller (2015) – 107 miljarder USD

Denna fusion skapade en av världens största bryggerikoncerner, AmBev, men lyckades inte förutse hantverksölets framfart som skakade om branschen.

7. AT&T och Time Warner (2018) – 108 miljarder USD

AT&Ts förvärv av Time Warner mötte omfattande kritik från konkurrensmyndigheter men ansågs vara bättre genomtänkt än tidigare försök, med tanke på AT&Ts starka finansiella position.

6. United Technologies och Raytheon (2019) – 121 miljarder USD

Denna “jämlikheternas fusion” förväntas definiera framtiden för flyg- och försvarsindustrin genom att kombinera expertis inom högtemperaturmaterial och energihantering.

5. Dow Chemical och DuPont (2015) – 130 miljarder USD

Genom denna fusion skapades världens största kemiföretag. Trots initial framgång beslutades det snart att dela upp företaget i tre oberoende företag för att fokusera på olika marknadssegment.

4. Verizon och Vodafone (2013) – 130 miljarder USD

Detta köp gav Verizon full kontroll över sin trådlösa division och markerade slutet på en ofta spänd relation med Vodafone, samtidigt som det stärkte Verizons position i en konkurrenskraftig marknad.

3. Gaz de France och Suez (2007) – 182 miljarder USD

Denna fusion, understödd av den franska presidenten, skapade världens fjärde största energiföretag och Europas näst största elektricitets- och gasgrupp.

2. AOL och Time Warner (2000) – 182 miljarder USD

Denna ökända fusion är nu en fallstudie för hur man inte ska genomföra fusioner och förvärv, med stora kulturella skillnader och en starkt övervärderad affär som kollapsade när dotcom-bubblan sprack.

1. Vodafone och Mannesmann (1999) – 202,8 miljarder USD

Världens största företagstransaktion är förvärvet av Mannesmann av Vodafone som ägde rum år 2000 och var värd ungefär 202,8 miljarder dollar. Denna affär markerade inte bara en rekordstor summa pengar för en företagstransaktion vid den tiden, utan förändrade också landskapet för mobiltelekommunikation globalt.

Genom denna transaktion blev det brittiska företaget Vodafone världens största mobiloperatör. Affären illustrerar betydelsen av strategiska förvärv i den globala ekonomin och hur de kan omforma industrier och skapa marknadsledare på rekordtid. Det är ett framstående exempel på hur storskaliga företagstransaktioner kan driva fram både innovation och tillväxt över nationella gränser.

Avslutning

En så kallad exit eller företagsförsäljning är oftast anledningen till att människor kan bli finansiellt oberoende. 

Är du i ett läge där du funderar på en exit så rekommenderar vi att du bör sälja ditt företag med en mäklare som I Am Growth för att allt ska gå rätt till i affären.

En företagsmäklare ger dig säkerhet i affären och kan hjälpa dig under den process som många gånger tar flera månader och till och med år innan hela affären har gått igenom.

Källor

dealroom.net(Information hämtad 16 april 2024)
Total
0
Shares
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You May Also Like